bősz boszi

Utolsó kommentek

  • nodekornél: sok sikert és boldogságot! nagyon örülök, hoyg lezárhatod ezt a blogot, mert ez azt jelenti, hogy ... (2009.05.28. 22:22) kedveseim... :-)
  • bősz boszi: oké, nem fogom. :-) köszi!:-) -bb (2009.05.26. 21:05) kedveseim... :-)
  • Lánglovag: Te is vigyázz magadra. És ha bármikor a jövőben mégis beszélhetnéked támad, kérlek ne fogd vissz... (2009.05.26. 18:07) kedveseim... :-)
  • Lánglovag: Hát szépen beleültettél minket a tűpárnába. :) De addig is jó utat és fennforgásokat! (2008.11.18. 21:26) -szün- ill. némi spoilerezés- :-)
  • bősz boszi: erre nem is gondoltam, hogy történhet jó is ugyanolyan hirtelen és váratlanul, mint ahogy a rossz ... (2008.11.09. 12:36) újrakezdés? pfff.....
  • Utolsó 20

Naptár

2008
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

énblog 36.

2008.06.28. 23:55 | bősz boszi | 2 komment

ma nagyon sokat autóztam, kezdjük szokni egymást, én meg a tütü. kétszer voltam a Belvárosban is, parkolni is tudtam (mert hétvége van, meg szerencsém is volt), szóval minden nagyon jó. most ahogy jöttem hazafelé, nem voltam teljesen biztos benne, hogy pontosan merre is kell jöjjek, de emlékeztem, P hol-merre szokott fordulni, és kurvajól hazajöttem, bár utólag nem tudnám megmondani, pontosan merre is jártam. ahogy csorogtam hazafelé az éjszakában, belegondoltam, hogy hányszor hozott haza bennünket P ezen az úton, miközben én már félig bóbiskoltam, vagy csak néztem ki az ablakon. emlékszem a keze tartására is, ahogy fogta a kormányt. és olyan rohadt dolog, hogy ez, hogy saját kocsim legyen, és hogy magam vezessem haza magam, ez nem jöhetett volna létre, ha ő él. és hogy milyen rohadtul hiányzik. annyira jó srác volt. annyira jó ember volt, pont mellém való, olyan, amilyet szeretek, akire fel tudok nézni, akivel összhangban vagyok. nem tudom, képes leszek-e valakivel ennyire összhangba kerülni újra. félek, hogy nem. nagyon, nagyon szomorú lettem ma estére. pedig olyan vidám, mozgalmas napom volt. tök büszke is vagyok magamra, hogy mindez sikerült. csak az a rossz, hogy nincs kivel megosztani.

olyan értelmetlen az életem nélküle.

most már mindenem megvan, amit akartam. úgy érzem, az önállóságom teljes. 

-csak az a kérdés, minek.


 

most már azt is elhiszem, hogy van alapja annak, hogy a gyászra egy évet szán a népi hagyomány. nálam tegnapelőtt múlt 7 hónapja, de még mindig elő-előjön a fájdalom. és még mindig őriz az agyam néhány képet, ami különösen fájdalmas marad. az utolsó nap. az utolsó este. miután meghalt és a testvére kivezetett a szobájából, szinte ő vitte az egész súlyomat, és bennem akkor tudatosult, hogy P-től el kell szakadnom és felzokogtam. vagy mikor az intenzíven először mentem be hozzá, és alig volt magánál, és alig volt egy ép testrésze, és még mindig azzal volt elfoglalva, hogy megmondja nekem, hogy szeret. vagy mikor a műtét után magához tért, és fel akart kelni, pedig nem lett volna szabad, és én NEM tudtam neki segíteni, és dühös volt, rám is. ezek feldolgozhatatlan dolgok. jaj nem tudom. nem tudok mást, csak leírni, azt ami épp van.

vagy a mi lett volna, ha...ebbe bele se kéne mennem... az elején sok ilyen gyötört, mi lett volna, ha borítékot csúsztatunk a főorvos zsebébe -talán jobban figyelnek rá, és életben marad?

mi lett volna, ha kevésbé hiszünk az orvosainak? mi lett volna, ha én is jobban utánanézek a bajának az interneten, talán rábeszélhettem volna az orvosokat, hogy vigyék át máshova...persze, ha a szállításba hal bele, akkor meg azért nem tudnék élni se most a bűntudattól.

mi lett volna, ha észreveszem rajta, hogy nem akar már élni, talán rábeszélhettem volna, hogy küzdeni kell, akármi van, még tovább. 

mi lett volna, ha még több időt vagyok bent nála, vagy inkább kevesebbet kellett volna? lehet, hogy túlságosan lefárasztottam(-tuk.) vagy az lett volna a jobb, ha még több látogatási időt csikarok ki az orvosoktól... vagy akkor pont emiatt kelletlenebbé váltak volna ők is P felé? nem tudom.

Mi lett volna, ha életben marad? tudott volna úgy felépülni, hogy minőségi életet élhessen újra? én nem tudom, de hiszem, hogy igen. akkor is nagyon hittem benne. mindannyian hittünk benne, hogy felépül. de ő mindig is könnyen feladta a dolgokat. hibáztatom ezért, hogy nem küzdött. azt mondta, szeret. értem életben kellett volna maradnia. de ő föladta, és mivel nagyon közeli szerettei már várták odaát, hát döntött, őket választotta, és elment, nem pedig engem, és a küzdelmes felépülést. keményen hangzik, tudom -de szerintem ez történt -megcsapta a másik világ szele, és onnan már nem akart visszajönni. természetesen biztos soha nem lehetek már ebben. de ez egy hipotézis, amihez vissza-visszatérek, valahányszor erről gondolkozom.

egyetlen dolog van, amiben azonban biztos vagyok. hogy jó volt, hogy mellette voltam, és simogattam az arcát, mikor elment. és jó volt, hogy súgtam a fülébe megnyugtató dolgokat, talán még hallotta. és jó volt, hogy még előtte, amíg altatásban volt, nagyon sokat fogtam a kezét. mást nem tudok. csak azt tudom, hogy iszonyatosan szerettem, és hogy még most is nagyon szeretem, és elkeserít, hogy semmi ráhatásom nincs arra, hogy valaha is (akárhol, akárhogyan) kapcsolatba kerüljek vele újra. ez a legszörnyűbb. bemesélhetném magamnak a keresztény mesét, hogy a túlvilágon találkozunk majd. azt mondják azok, akik a klinikai halál állapotán átestek, hogy halálunkkor találkozunk a már korábban elhunyt szeretteinkkel. csak remélni tudom, hogy így lesz.

(elnézést a fekete humorért, bár ez sem csak humor persze)

de ha így lesz, én akkorát bemosok neki, hogy azt nem éli túl.

Címkék: énblog gyász szomorúság egyedül

:-) TÜTÜ :-)

2008.06.27. 17:20 | bősz boszi | 1 komment

:-)

Örömmel jelenthetem, mától hivatalosan is autótulajdonos vagyok.

(már mentem is vele egy keveset, és csak egyszer dudáltak rám.)

:-)

Címkék: tütüm van!

pfff....

2008.06.26. 17:21 | bősz boszi | 1 komment

na, ma engem is ledorongolt az egyik kolléganőm. az a baj, hogy nem nagyon értem, miért. mind1. nem is lényeges.

egy másikat meg, aki ráadásul tök közeli, műtöttek cisztával tegnapelőtt. aztán bevérzett neki, és majdnem meghalt. most már hálistennek jobban van, de engem a hideg rázott, mikor hallottam, mi történt. pfff.... :-(

ne legyenek már ilyenek, jó, kedves Isten, mert ezt én már nem bírom. na.

Címkék: pfff

tornádóveszély! (de jó lenne...)

2008.06.25. 21:36 | bősz boszi | Szólj hozzá!

nya, újra itt vagyok, gép nem rakoncátlankod tovább, remélem legalábbis.

több dolgot is terveztem leírni a kényszerszünet alatt.

1-mostanában mintha nyitottabbak lennének rám az emberek. tök sok pozitív élményem volt az utóbbi időben. kezdődött ugye a gyerekekkel, akik -még ma is- szinte elhalmoztak a pozitív visszajelzéseikkel, néha már úgy érzem magam, mint valami tolvaj, vagy bűnöző, mert én azért tudom, hogy nem vagyok annyira jó, mint amilyennek hisznek. persze azért jól esik. aztán a kollégák közül is jópáran, odajönnek, megsimogatják a hátamat, vagy elhívnak ide-oda-amoda, vagy ha ledorongolom őket, mint a múltkor is az egyiküket, akkor próbálnak kiengesztelni. ezek mind-mind nagyon jól esnek. de főleg ez, hogy nyitottabbak felém, és ezt nem tudom, minek köszönhetem, de örülök neki.

2- a férfiak mostanában megnéznek, na nem mindig és mindenki, de el-elkapok egy-egy hosszabb pillantást. ez hízeleg. 

3-lesz kocsim, ami azért nagyon jó, mert önállóbb tudok majd lenni. és valahogy azt érzem, hogy most már magamtól kell tudnom megoldani minden olyasmit, amit eddig P-re hagytam. éljen a jövendőbeli PIROS suzukim!:-) Így fogunk kinézni, én meg tesóm, csak az ő arca kevésbé lesz nyugodt, mint itt: :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-valamelyik nap épp bevásároltam, és megálltam a férfitusfürdőknél, és arra gondoltam-de szeretném, ha újra lenne egy ilyen a fürdőszobapolcomon. türtőztettem magam, hogy ne kezdjem el őket szagolgatni, mert akkor ottragadok zárásig. huhh...hogy is fogalmazzam...kezd hiányozni egy férfitest íze és illata. így is épp elég nehéz visszafogni magam, ha valamelyik férfiismerősömnek az illata megcsap. dolgoznak a hormonok, kár is lenne tagadni, és ezt jó jelnek veszem. :-)

5-két álmom is volt.

az egyikben P magyarázta nekem, hogy ő szeretett volna a szakmájában magasabb szintre kerülni, de nem merte megtenni ezt a lépést. (a magasabb szint az ő szakmájában már művészi hajlamot igényelne.) másra nem emlékszem. nem akartam belécsimpaszkodni, vagy átölelni, vagy marasztalni az álmomban, csak figyeltem, amit mond. nem éreztem magam szomorúnak sem, miután felébredtem. ettől eltekintve nem tudom, mit jelenthet.

a másikban (ez a ma reggeli) pedig összejöttem egy sráccal, aki naaaaagyon szerelmes volt belém, egy szimbolikus kép is előjött, (egy erdő, amin rés nyílik, és ő beteszi a kezét) ami egyfelől nyilvánvalóan szexuális tartalmú is, de emellett jelez egy behatolást az én világomba. aztán ez a kép eltűnt. utána egy új álomrészben egy tornádó közelgett felénk, (többen voltunk) egy világos falú, sok-sok ablakos házban. láttuk, ahogy közeleg, és szobáról szobára menekültünk, ahogy a tornádó csápja beterjedt és mindent felkavart ott, ahol épp volt. namost én sokszor álmodtam már tornádóval, és mindig nagyon féltem tőle, menekültem, beszegeztem az összes ablakot-ajtót, és mindent elkövettem, hogy ne tudjon bejönni. ez az álom különbözik az eddigiektől abban, hogy a házon sok-sok ablak volt, és nem jutott eszembe ellenintézkedéseket tenni, csak épp mindig arrébbmentünk egy szobával, a testi épségünk végett. de volt olyan is, hogy kimerészkedtünk megnézni közelebbről, és így egy helyiségben voltunk vele. az eddigi tornádó-álmaim általában egy férfit jeleztek, aki "felkavarja a világomat" hmmm. nem tudom, most is ezt jelzi-e, lehet, hogy egész mást. mostanában (a kezdődő fizikai hiánytól eltekintve, amiről jobb híján igyekszem elterelni a figyelmemet) nincs szükségem senkire. kicsit félek is, hogy ezt az újonnan szerzett önállóságomat esetleg elveszíthetem. ha mégiscsak jönne ez a "tornádó-férfi", majd meg kell próbálnom vigyázni erre.

 

 

(nem volt egyébként ilyen nagy és félelmetes, mint ezen a képen, csak egy egész vékony csápja volt, olyan volt, minha tapogatózna vele. és közben esett az eső.)

Címkék: férfi álom vágy kéz örömködés tornádó tütüm lesz! szeretetzuhany a gyerekektől

szün -:(((

2008.06.23. 14:09 | bősz boszi | 1 komment

erről most nem tehetek.... a gépem bemondta az unalmast, szerintem bekaptam valami vírust, és nem tudom, mikor tudok írni nyugalmasan újra. basszus. :-(

azért ti legyetek jók addig is.

ja, ami jó hír, hogy lesz kocsim. (!)

egy kis használt suzuki, és NEM SZÓL BE, nekem az is jó, okés?!! Na.

(de már nagyon várom. :-) fogok vele furikázni mindenfele, úgyhogy jól nézzetek körül, mielőtt lelépnétek az úttestre!!!:-)))))

Címkék: szün tütüm lesz!

süti beállítások módosítása